logo-small

Pomoć kod kupovine dječjeg bicikla

Što kupiti djetetu?

Kupovina dječjeg bicikla je zanimljiv, ali zna biti i kompliciran posao. Upravo zbog toga smo se odlučili na ovaj tekst u kojem ćemo Vam malo pobliže objasniti kako odabrati pravi dječji bicikl za Vašeg mališana. Za početak bitno je znati da gledamo dimenzije kotača, a ne veličinu okvira, kao što je to slučaj kod kupovine bicikla za odrasle.

Dječji bicikl je potrebno birati prema dobi i visini samog djeteta te mijenjati ih sukladno razvoju djeteta. Primjerice, preporuka je djetetu starosti 2-4 godine kupiti bicikl s kotačima veličine 12“ (cola, inča). To je generalno pravilo, a sve ovisi o visini i motoričkim sposobnostima djeteta.

GodineVisina (cm)Preporučena veličina
1 – 4 godina85 – 100Guralicetricikli
2 – 4 godina85 – 100bicikli sa 12“ (inčnim) kotačima
3 – 5 godina95 – 110bicikli sa 14“ (inčnim) kotačima
4 – 7 godina110 – 120bicikli sa 16“ (inčnim) kotačima
7 – 9 godina120 – 135bicikli sa 20“ (inčnim) kotačima
9 – 11 godina135 – 145bicikli sa 24“ (inčnim) kotačima
11+ godina145+bicikli sa 26“ (inčnim) kotačima

Ukoliko trebate pomoć u odabiru, pošaljite nam godine Vašeg djeteta, visinu i dužinu od stopala do kukova na mail: info@sarenikutak.hr i rado ćemo Vam pomoći.

Olakšajte si kupovinu dječjeg bicikla!

Bitno je da dječji bicikl bude što kvalitetnije izvedbe, zbog činjenice da djeca u početku padaju, bacaju bicikl na pod i nisu pažljiva. Smatramo da je u konačnici bolje izdvojiti više i imati kvalitetan bicikl, nego neki jeftiniji na kojem će se nakon nekoliko vožnji pojaviti kvarovi.

Gdje kupiti dječji bicikl?

Još jedno od pitanja koje se postavlja kod kupovine dječjeg bicikla – Da li kupiti bicikl u nekom velikom trgovačkom centru ili u specijaliziranim trgovinama? Prvo što je važno napomenuti je to što znanje djelatnika u velikim centrima nije dovoljno da bi mogli savjetovati kupca. Osim toga, tehnička podrška je vrlo loša pa poslije nemate servis. S druge strane, u velikim centrima, pogotovo na rasprodajama, možete pronaći dobar bicikl za malo novca. Ipak, u velikim centrima nećete dobiti savjet i pomoć u odabiru bicikla.

Djelatnici specijaliziranih dućana su najkompetentniji u tom pogledu te Vam mogu dati najbolje informacije. Nadalje, specijalizirani dućani Vam nude tehničku podršku nakon kupnje i brinu o Vama, dok to nije slučaj kod velike većine trgovačkih centara.Za sve ostale savjete kod odabira bicikla obratite se našem stručnom osoblju putem kontakt forme, mail-a: info@sarenikutak.hr; telefona: +385(0)97/ 765 6544 ili Facebook stranice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)