logo-small

Kako odabrati savršenu kacigu

1.  Postavite kacigu ravnomjerno na djetetovu glavu i pripazite da prednja strana kacige sjedne otprilike 2,5 cm. (jedna do dvije širine prstiju) Bitno je da dijete dobro vidi i da mu kaciga ne ograničava vidno polje prilikom vožnje na dječjem biciklu.

2.  Kaciga mora ravno stajati na glavi i ne smije se pomicati naprijed ili nazad. Pjena u unutrašnjosti kacige mora savršeno odgovarati obliku glave djeteta.

3.  Bočni remenčići moraju sjesti ispod ušiju, a remenčić za bradu pritegnite što bolje.(naravno, ne pretjerati) Bitno je da se kaciga ne pomiče previše i da se remenčići ne otpuste, jer u tom slučaju gubi svrhu. Kacigu će s vremenom Vaše dijete namještati samo pa je shodno tome bitno i da je sustav remenčića za početak što jednostavniji, a opet da kaciga čvrsto stoji na glavi.

4.  Vaše je dijete spremno sjesti na dječji bicikl i krenuti u vožnju.

Također, potražite kacigu koja će imati dobru kombinaciju prednjih i stražnjih otvora za zrak. Bolje hlađenje se postiže većom količinom otvora, no samim time manja je površina kacige koja štiti dječju glavu pa je potrebno pronaći kompromis između ove dvije stavke.

ODRŽAVANJE DJEČJE KACIGE?

1.  Perite ju s blagim sredstvima i koristite boje i ljepila koja su došla u kompletu, ukoliko je ne želite oštetiti.

2.  Izvori topline, kao i stalna vlaga mogu imati utjecaj na kacigu i samim time ona više ne služi namijenjenoj svrsi, tj. ne daje efikasnu zaštitu od udaraca.

3.  Povremeno provjerite vijke i remenčiće kako bi bili sigurni da pravilno rade.

Naučite vlastito dijete na nošenje kacige te smanjite ozljede koje mogu nastati prilikom prvih vožnji, ali i kasnije. Samim time dijete učite sigurnošću te ono stječe taj osjećaj i u drugim aspektima života.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)