logo-small

6 savjeta za sigurniju vožnju

Stiglo je proljeće i idealno je vrijeme da naučite svoje najmlađe pravilima vožnje na cesti. Stiže nekoliko savjeta kako vožnju učiniti što sigurnijom i lagodnijom.

1. Nosite kacigu

Mlađa djeca bi trebala obavezno nositi kacigu kada se voze biciklom. Dok odrasli nisu obvezni nositi kacigu, to je svakako preporučljivo zbog sigurnosti i dobrog primjera djeci. Kacige bi trebale biti udobne, ali opet ne smije biti puno prostora između traka i glave.

2. Vozite s prometom

Najlakši način za naučiti dijete dobrim biciklističkim navikama je da slijede ista pravila na cesti kao i motorna vozila. Djeca također trebaju naučiti ručne signale, tako da se njihove namjere pravilno iskomuniciraju na cesti.

3. Budite vidljivi

Važno je da nosite odjeću koja povećava vidljivost. Svjetla boja odjeće ili oprema sa reflektorima dobra je ideja bez obzira na vremenske uvjete ili doba dana.

4. Provjerite gume

Prije nego što krenete u vožnju, provjerite zrak u svim gumama dječjeg bicikla. Time se osigurava sigurnost na prvom mjesto, ali također omogućava mirniju vožnju. Ako su gume prazne, potrebno je uložiti više snage za okretanje pedala.

5. Ostavite slobodan prostor

Djetetov prvi instinkt je da ostanu što bliže drugim vozačima. Ipak, važno je ostaviti prostor između roditelja i djeteta, tako da ako je potrebno naglo kočiti imate vremena za reakciju.

6. Ostavite slušalice

Djeci je vrlo primamljivo slušanje glazbe tokom vožnje bicikla, ali najsigurnije je ostaviti ih kod kuće.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)